מזוודה שאבדה בשדה תעופה

שאלה:

שלום הרב,
יהודי קנה כרטיס טיסה לארץ זרה וכשחזר בחזרה ורצה לאסוף את המזוודה הוא לא מצא אותה החברה טיסה אמרה לו שהמזוודה במטוס אחר והם ישלחו לו הבייתה עברו ימים ועדיין הם לא שלחו לו החברה אמרה שהוא צריך למלאות טופס של אבידה והוא צריך לתת להם קבלות על כל הדברים שהיו לי במזוודה (אותו יהודי אין לא את הקבלות של כל המוצרים שהיו לו במזוודה). האם אותו יהודי יכול לבטל את הסכום של הכרטיס על זה שהם איבדו לו את המזוודה ואם תשובתו של הרב הוא יכול מה ההלכה אם הוא ביטל ואחרי עוד זמן מה הם מצאו לו את המזוודה האם אני צריך להחזיר להם את הכסף של הביטול של הכרטיס או לא
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לבטל את האשראי כדי לגבות את החוב שהם חייבים לך על אובדן של המזוודה. אולם אחרי שהמזוודה נמצא חל חיוב לשלם על הנסיעה, כדין מקח וממכר בגוי שאסור לקנות מבלי לשלם, ולכן אסור לקבל מהם שירות של טיסה ללא תשלום. ולכן חייבים לשלם על השרות שקיבלת.

בהצלחה.