להקנות לווה קרקע לפרוזבול

שאלה:

שמקנים ללווה קרקע לצורך פרוזבול, איך מותר אח"כ לא לתת לו אותה?

תשובה:

שלום וברכה,

אפשר להקנות לו לזמן קצר או להשאיל לו קרקע, ועי"ז לכתוב עבורו פרוזבול. יש שעוררו שכיום שיש חסכון לכל ילד אין אדם שאין לו קרקע לו או למי שחייבים לו, כיון שהכסף של חסכון מושקע בבנק או במניות ולבעלי החברות יש קרקעות או שחייבים להם אנשים חוב ולבעלי החוב יש קרקע, וא"כ אין ילד בארץ ישראל שאין לו קרקע.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן סז סעיפים כב-כג.