כשרות העופות – הכלאות

שאלה:

לפני כמה שנים היה פולמוס בקשר לכשרות העופות ויש שרצו לומר שמחמת שינויים שעושים בהם כבר אינם מין הכשר. האם ישנם פוסקי זמנינו שאכן פוסלים אותם. ואם כן, מי הם המכשירים ומי הם המטמאים.

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה יוצאות חוברות שונות חדשים לבקרים, אין לי דיעה אישית בענין זה, רק אוכל לומר ששאלתי את הגר"צ ובר שליט"א רב שכונת נווה יעקב ומבד"ץ שארית ישראל, ואמר לי שדעתו של הגרי"ש אלישיב בענין זה היתה שכיון שלא ניכר שינוי מהותי בעופות ויש להם כל סימני עוף כשר, אין משמעות הלכתית להכלאות אלו שנעשו בהם. ידוע שהגר"נ קרליץ סבר אחרת, ואכל רק מעופות מסוימים. אבל כל גופי הכשרות למעשה לא חוששים לכך.