כאבים ברגליים ביום כיפור

שאלה:

זה כחצי שנה שאני סובל מכאבים עזים ברגלים ובגב בזמן ישיבה ועמידה. כשאני שוכב על הגב הכאבים חולפים אחרי כחצי שעה גם ללא תרופות. כיום אני לוקח שני כדורים אנטי דלקתיים שמקלים על הכאב. פעם שעה לפני תפילת שחרית ופעם לפני תפילות מנחה וערבית. ככה אני מצליח להתפלל בציבור באופן נסבל. לגבי ערב יום כיפור לא תהיה לי בעייה בזמן התפילה כי אני יקח כדורים בסיום סעודה מפסקת.
1.השאלה לגבי התפילות למחרת, האם אוכל לקחת כדורים למניעת הכאבים לפני ובזמן התפילות הארוכות שלבטח יכאב לי?
2.האם העובדה שאין לי כאבים בזמן שאני שוכב מייתרת את לקיחת התרופות? אבל אז איך אתפלל ?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בכאב חזק עד כדי שאתה צריך לשכב מחמתו מותר לקחת ביום כיפור בלי מים. בשעת הדחק גדול כאשר יש כאבים חזקים, מותר גם עם מעט מאוד מים מרים, אבל את זה אם אפשר למנוע – עדיף גם אם על ידי כך מפסידים חלק מהתפילה בציבור. צריך לדעת שכל הפיוטים אינם חובה. כלומר אם אתה יכול להיות בשמונה עשרה בבית הכנסת ואחר כך קצת לנוח בבית בפיוטים, זה בסדר גמור.

בשורות טובות ורפואה שלמה.