ויכוח עם הבוס

שאלה:

אני עבדתי במחסן מכשירי כתיבה לפני תחילת העונה [17/07] סכמתי עם הבוס כמה דברים חלק מהסיכום היה 1. שהוא מתקין לי מזגן במחסן
2. שבמידה ואני יראה שאני צריך עזרה אני יביא עובד נוסף ללא קשר לבוס אני יהיה אחראי על זה ואני ישלם לו עד 35 שקל לשעה והבוס כתב לי מצויין.
3. הוא מביא לי מגביר קליטה לטלפון כי אין שם קליטה סלולרית.
מה שקרה בסוף.
1. הוא לא התקין מזגן [והוא טוען שזה בגלל שאמרתי לו שאני עוזב (למרות שזה היה שבועיים אחרי הסיכום ובסוף נשארתי חודשיים) והוא לא התקין מזגן בסוף.
2. הבאתי עובד נוסף והוא לא מוכן לשלם לי על זה בטענה שהוא הסכים רק עקרונית והוא טוען שמתי שהבאתי עובד בפועל היתי צריך לעדכן אותו
למעשה אני הבאתי עובד בגלל מה שהוא אמר לי והוא עבד 67 שעות והוא לא מוכן לשלם לי על זה
3. הוא לא הביא מגבר קליטה.
בנוסף.
הוא גם התחייב לי לבונוס לכל חודש והוא אמר מפורש שזה לא 700 שקל אלא יותר מזה [בפועל הוא הביא לי 2500].
בנוסף אני כתבתי לו שאני יחסוך לו עובד נוסף לכל העונה שזה תקופה של 3 חודשים וכמובן שאם אני חוסך לו 15,000 אלף שקל אני רוצה בונוס מזה.[ כתבתי לו את זה].
הטענות שלי .
1. שישלם לי על העובד נוסף שהבאתי שעכשיו אני צריך לשלם לו מכיסי.
2. לאור זה שהוא לא התקין מזגן ועבדתי גם בחום של 40 מעלות ולאור הבונוס שהוא הביא לי שאני ציפתי להרבה יותר מזה ולאור זה שהוא לא הבי מגבר קליטה
אני טוען שיש כאן מקח טעות ואם הייתי יודע מראש שזה הסכום שאני יקבל בסוף ולא יקבל מזגן ולא מגבר קליטה אני לא הייתי מוכן לעבוד בכזה סכום ובכזה בונוס..
השאלה האם שייך לתבוע אותו .
1. על זה שבסוף הוא לא משלם לי על עובד נוסף ואני צריך לשלם לו.
2. על כל העוגמת נפש והמקח טעות כפי שפרטתי.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר הבאת עובד נוסף למקום והיה למעסיק תועלת מהעובד הנוסף, חייב המעסיק לשלם לעובד גם לטענתו שהייתה צריך לעדכן, כיון שבפועל הוא נהנה מהעובד וחייב לשלם.

לגבי הבונוסים צריך לשמוע את שני הצדדים ואם לא הייתה התחייבות מפורשת אין סיבה לחייב.

לגבי הטענה של מזגן ומגבר קליטה, זוהי לא טענה ממונית, ולכן אין כאן מקום לחייב את המעסיק למרות שלא פעל כדין. כדאי שתסתדרו ביניכם. ואם לא תגיעו להסכמה תפנו לדין תורה ושם תטען את כל הטענות שהעלת.

בהצלחה.