השבת אבידה

שאלה:

יש לי מס' שאלות לגבי השבת אבדה?
1) במשך השנים מצאתי מס' חפצים. הכרזתי עליהם דרך מודעות בעיתונים רבים, במדור השבת אבידה. עברו המון שנים ולא פנו אלי. מה עלי לעשות עם אותם חפצים? אפשר לזרוק?
2)בעלי מצא ברחוב חפצים שונים לפני מס' שנים, ולא הכריז עליהם.יש חפצים שהוא זוכר היכן מצא. ויש חפצים כנראה שלא זוכר.
מה אמורים לעשות בכזה מצב?
3) מצאנו אוזניות חורף מחממות לילדה.(אולי זה בשווי של 10 ש"ח) הבנתי שלא אמורים להכריז על זה, משום שזה דבר שמתייאשים ממנו. האם זה נכון?
יישר כח ותודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

הכלל ברור שאבדות שיש בהם סימן חייבים להכריז ואם הכריז ולא איתרו את הבעלים, חייבים לשמור את האבדה. ויש עצה נוספת שירשמו את ערך האבדה במקום שמור, ואז יכול המוצא לעשות באבדה כראות עיניו.

אם אין סימן ע"ג האבדה אין צורך להכריז כלל.

אין הבדל בשווי האבדה דין פרוטה כדין מאה. ולכן גם אבדה קטנה חל חובת השבת אבדה.

ולכן תבדקו את כל המציאות, אם אין סימן אתם יכולים לעשות בהם כראות עיניכם. אם יש סימן ולא איתרם את הבעלים, אתם יכולים לרשום את ערך המציאות במקום שמור, ואז תוכלו לעשות באבדות כראות עיניכם.

בהצלחה.