הלוואה למוסד

שאלה:

שלום רב,
הנהלת ישיבה מסויימת ביקשה ממני שאלווה מהבנק סכום כסף (150000), ואעביר להם את לוח הסילוקין. והם יפקידו לחשבוני את סכום הכסף מדי חודש, וכך הם ישלמו דרכי לבנק את הסכום החדשי.
רציתי לשאול, האם אין כאן חשש ריבית – שהלוותי למוסד 150, ובפועל הם משלמים לי יותר, או שזה נחשב שאני רק שליח של המוסד, וזה בכלל הלוואה שלהם (שמתנהלת באמצעות החשבון שלי).
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אתה לווה מהבנק ומלווה למוסד נחשב שאתה לווה ומלווה, ואסור לך להלוות להם ללא היתר עסקה. ואם אתה רוצה שהם ישלמו לך את הריביות שאתה משלם לבנק אתה צריך לערוך היתר עסקה לפני ההלוואה. אם ההלוואה כבר נעשתה – כבר הלווית להם אתה צריך לעשות מיחזור הלוואה מול המוסד עם היתר עסקה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה ט"ז יו"ד סימן קע ס"ק ג.