החזר כספי עבור הטסט אחר תאונה

שאלה:

קניתי רכב מאדם ב6000 , הרכב היה עם טסט כמה חודשים קדימה , אחרי חודשיים נכנסו בנו מאחורה, הפעלנו ביטוח , והשמאי הוריד את הרכב מהכביש , ובגלל שהוא הוריד , משרד התחבורה מזכה אותנו באופן יחסי על הזמן שנשאר עד הטסט הבא.

למשל טסט עולה 1000 לשנה , נשארו חודשיים עד הטסט הבא, משרד התחבורה מחזיר יחסי,
השאלה היא כזו , האם הכסף שייך לי או למוכר ?
שאולי זה כסף שהוא שילם שמגיע לו בחזרה , או שמכר הכל וזה לא משנה ?

תשובה:

שלום וברכה,

ההחזר הכספי עבור הטסט שייך לקונה שקנה את הרכב עם הטסט.

בהצלחה.

מקורות:

המוכר מכר את הרכב עם הטסט, ולכן ההחזר כספי שייך לקונה ולא למוכר, בדיוק כמו שהפיצוי על הרכב שייך לקונה.