בישול עכו"ם במנה חמה / שבבי פירה

שאלה:

האם אפשר לתת לגוי למלאות מים חמים בתוך מנה חמה ( נודל'ס , אטריות ששמים בתוכם מים חמים תבלינים וירקות) או שאסור משום בישול עכו"ם ?

תשובה:

שלום וברכה

נראה לי שמנה חמה היא לא מאכל העול על שולחן מלכים ואין בה בישולי עכו"ם.לא הייתי סומך על סברא זו בלבד, אבל היות ויש שסברו שבעירוי בלבד אין בישולי עכו"ם, נראה להקל, והמחמיר לעשות בכלי שני ודאי אין כבר חשש.

מקורות:

בשו"ת מהרש"ם ח"ג סי' רצו התיר בישולי עכו"ם על ייד עירוי, משום שעירוי מבשל רק כדי קליפה וכדי קליפה אינה חתיכה הראויה להתכבד, ומשום שעירוי אינו מבשל יותר ממאכל בן דרוסאי שגם זה אינו בישול חשוב. אמנם דבריו שם אמורים לגבי דברים שאינם קלי הבישול, כפי שמבואר מנימוקיו, ויש לדון מה יסבור בקלי הבישול, אולם על כל פנים בכלי שני ודאי מותר, ואינו נחשב בישול גם לגבי קלי הבישול אלא בשבת, ראה בענין זה בהרחבה בשו"ת שרגא המאיר ח"ו סי' קסז אות ב, תשובות והנהגות ח"א סי' תלו, שבט הקהתי ח"ה סי' תלד, לדעתם כמו שכבוש מותר כך גם בישול בכלי שני ועיי"ש עוד נימוקים נוספים.