שימוש בקיר שבנה השכן

שאלה:

שלום

אדם שבנה יחידת דיור בחלל בבניין, האם מי שרוצה לבנות צמוד אליו ובעצם להשתמש בקיר החיצוני שבנה ההוא, האם מותר לו לעשות זאת ללא רשות? האם הוא חייב לשלם?
ואם המצב הזה קיים כבר שנים רבות מבלי שהוא ביקש רשות או שילם, האם זה נחשב שהוא מוחזק ואינו חייב לשלם או שלגבי זה אין עניין של חזקה ועליו לשלם גם אם לא מחו בידו ולא דרשו את התשלום עד היום?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם הקיר של החלל נבנה על ידי השכן שהרחיב, מותר לשכן אחר להרחיב ולהשתמש בקיר שנבנה על ידו, אבל חייב לשלם לו חצי מעלות הקיר כיון שמשתמש בקיר נעשה שותף בקיר וחייב לשלם חצי מעלות הקיר. אם עבר זמן החוב לא נפקע, כיון שקנה חצי מהקיר והשתתף איתו חייב לשלם לו.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חומ סימן רנז סעיף ט.