צדקה לבן משפחה או לעני מהשכונה?

שאלה:

יש כלל עניי עירך קודמים האם זהו חיוב לקיים או שמותר לתת למקרה בשכונה? כשיש ילדים נשואים שצריכים.תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם הילדים הנושאים במצב שממש מצריך כספי צדקה באופן סדיר, באופן שגם אם לא היית אביהם היו בני השכונה אוספים עבורם כסף, בודאי הם קודמים ואין מקום לתת למישהו אחר, ארבל בדרך כלל לא זה הנושא… אמנם מותר לתת להם כי הם אברכים ומחוסרי פרנסה מספקת וכו', אבל לא באופן שהם מוטלים על הציבור, באופן זה ודאי שניתן לייחד חלק מהכסף לצדקות שנראות לך כרגע חשובות יותר או שאתה מתחבר רגשית ורוצה לתת שם.

תזכה למצוות.