פרוזבול

שאלה:

שלום לרבנים

א. בפרוזבול אונליין שבאתר, האם ואיך ניתן לדעת שהבקשה התקבלה וכן שהעניין סודר?
ב. האם מי שממלא עבור מישהו אחר, האם הוא נחשב לשליח או שזה רק מילוי הפרטים ובעצם המעשה הוא של בית הדין ואין נ"מ מי מילא בפועל את הפרוזבול אונליין?
ג. במקרה וללווה אין קרקע (אף שאני מבין שלא צריך להיות לו דווקא דירה משלו, אבל עכ"פ אי אפשר לדעת מה יש לו ומה אין לו, אז בהנחה ואין לו כלום), סומכים על זה שמלווה יש קרקע, אלא שאם למלווה עצמו אין קרקע, למשל מתגורר בבית ההורים, האם במקרה כזה יש בעיה עם הפרוזבול?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

1. כאשר אתה שולח את הבקשה אתה מקבל הודעה שהבקשה התקבלה, ובעזרת השם רבני אתר דין יערכו פרוזבול בערב ראש השנה.

2. מי שממלא עבור אחר לפי בקשתו של אותו אחר, אינו נחשב לשליחות כיון שהוא לא עורך עבורו, אלא נחשב שהוא מבקש מבית הדין שיערכו פרוזבול עבורו.

3. אם ללוה אין קרקע לא ניתן לערוך פרוזבול על חובות שאותו לווה חייב. בהלכה מוזכר שאם אין ללווה קרקע אבל יש ללווה שחייב לו יש לו קרקע, מועיל לכתוב עליו פרוזבול. כיון יש חסכון לכל ילד, ולכל ילד יש כסף פרטי שלו במושקע בחברת הביטוח או בבנק, והחברה מושקעת בחברות שיש להם קרקע, ונמצא שכל ילד וכל ילדה יש להם קרקע ואפשר לכתוב עליהם פרוזבול.

בהצלחה.