סליחות מוזיקליות

שאלה:

שלום, אשמח לדעת האם יש בעיה הלכתית ללכת לסליחות/תפילה עם כלי נגינה?

תשובה:

שלום וברכה

אין מקום לשאול אם יש בזה בעיה "הלכתית" כיון שכל אמירת הסליחות היא רק מנהג טוב שנהגו בו ישראל, השאלה היא רעיונית האם זו הדרך לקיים מנהג זה, אם כך מתחברים לבורא באופן המתאים לימי הדין וכו', ובענין זה אין תשובה אחת ויחידה, זה תלוי באופי האירוע ובאופיו של השואל… אינו דומה בן תורה שממנו נצפה לומר סליחות בבכי ובדמע לאדם מתרב שאם ניתן למצוא עבורו מקום שמתפללים ברגש וביראת שמים בליווי מוזיקה של רגש – זה אולי הדבר הנכון עבורו בעת הזו. וכל אחד יחשוב בעצמו מה נכון עבורו.