מזלג בדלי תחת מזגן מטפטף

שאלה:

ראיתי שיש הרבה שנותנים עצה, אם רוצים לשים דלי מתחת למזגן שמטפטף, לשים בו מזלג וכד' ואז אין בעיה של ביטול כלי מהיכנו. שאלתי היא שהרי המג"א רס"ה ס"ק ב' מדבר על ציור כזה והוא כותב שאפשר לשים כלי תחת מוקצה אם יש בו גם היתר שיש בו קצת חשיבות "ואי אפשר לנערו מהכלי", ואז אפילו אם יטפטף שמן וכו' היינו אותו דבר מוקצה אין הכלי נאסר כי הוא בסיס לדבר המותר שהוא יותר חשוב מהשמן.

והמג"א מובא בערוה"ש שם ס' ט' וגם המשנ"ב שם רומז לדברי המג"א.

והרי איך אפשר לשים מזלג בדלי כאשר מלכתחילה יש עליו חובת ניעור?

תשובה:

המגן אברהם שם מסביר זאת, ואומר שכיון ששם מערב שבת אין איסור, ובשבת עצמה כבר אינו יכול לנער.