אושפיזין – המשך

שאלה:

שלום

מה העניין בהזמנת האושפיזין?
והאם כמה שנמצאים באותה סוכה צריכים כל אחד להזמין או שהעניין הוא שמישהו אחד יזמין לאותה סוכה?
ומי שמתארח או אוכל אצל אחרים, האם גם הוא צריך להזמין את האושפיזין אף שהסוכה אינה שלו והוא רק האורח?

תודה

תשובה:

הענין בזה הוא על פי סוד ומקורו בזוהר כפי שהבאנו אתמול, אינני יודע לומר טעם על פי נגלה… עכ"פ יש בזה ענין גדול שיבואו לסוכה, וראוי שכל אחד יזמין ולא רק בעל הבית.