לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קניין של עציץ נקוב

שאלה:

עץ תלוש יחד עד האדמה שלו דינו כקרקע או כמטלטלן

תשובה:

שלום וברכה,

עץ תלוש עם קרקע יש לו דין קרקע ונקנה בקניין קרקע ולא בקניין מטלטלים. ואם יש ללווה עץ תלוש עם אדמה נחשב שיש לו קרקע וכותבים עליו פרוזבול.

בהצלחה.

מקורות:

קניין עציץ נקוב כקניין קרקע – ראה שו"ע סימן רב סעיפים י – יב.

כותבים פרוזבול על עציץ נקוב  – שו"ע סימן סז סעיף כב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בסימן סז סעיף כב מדובר שהוא יונק מהקרקע ואני שאלתי מה הדין שמדובר על עץ זית גדול תלוש שמתחת יש ביטון ובו עצמו נשאר אדמה דינו גם כקרקע אשמח למקורות

  2. בשו"ע סימן רב מבואר תשובה לשאלתך, שם כתוב שאם העציץ נקוב יש לזרעים דין קרקע, כיון שיונקים מהאדמה. ומשמע אם אינו נקוב יש לו דין מטלטלים למרות שיש אדמה בתוך העציץ. ומכאן למדים לכל עציץ שהוא לא יונק מהאדמה אינו נחשב לקרקע. גם מדברי השו"ע סימן סז מבואר שאם עציץ נקוב יש לו דין קרקע אבל אם אינו נקוב אפילו שיש בו אדמה אין לו דין קרקע.