נוסח סליחות

שאלה:

שלום

1. מי שמתפלל נוסח ספרד (חסידי) ואומר סליחות נוסח פולין, האם יכול לכתחילה ללכת לבית כנסת ליטאי לאמירת הסליחות?
ובאיזה נוסח יאמר שם? לפעמים הפיוטים שונים, כ"כ בוידוי מנהג ליטא לומר פעם אחת (אף שבסדר הסליחות מופיע 3 פעמים), האם יאמר פעם אחת כמו כולם בבית הכנסת או 3 פעמים כמנהג פולין?
2. מי שאומר סליחות ביחיד, אינו אומר י"ג מידות, אך האם אומר את החלק שלפני, קל מלך יושב על כסא רחמים וכו'? א"כ עד היכן בדיוק?
ואת הדברים בארמית גם לא אומרים? ומה עם נפילת אפיים?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. בסליחות הנוסח אינו מעכב, אפשר לומר כפי מנהג המקום שהולכים אליו.

2. אין טעם לומר את החלק הקודם, לא אומרים את הקטעים שבארמית, נפילת אפיים לא עושים במקום שאין ספר תורה, כמבואר בסי קלא.

שנה טובה ומבורכת.