להתחיל הליך של דין תורה

שאלה:

שילמתי למישהו על שירות מסוים. התגלו ביננו חילוקי דעות מהותיים. אני מעוניין בדין תורה. מה עלי לעשות? (אני יכול לקבוע לאיזה בי"ד לפנות? הוא לא מעוניין בדין. מבחינתו הכסף אצלו והכל בסדר..) מה הפרוצדורה אצלכם?

תשובה:

שלום וברכה, אתה צריך לפנות לבית דין ולפתוח תביעה נגדו. בית הדין יזמינו אותו לבית דין, וכיון שהוא הנתבע יש לו זכות לבחור אם להגיע לבית שבחרת או שמעדיף בית דין אחר. אם לא יבחר בבית דין אחר וגם לא יופיע לבית דין שהוזמן, בית הדין יתן לך היתר לפנות לערכאות.

בהצלחה.