הריגת בעל חי בשירותים בשבת

שאלה:

שלום

לפעמים קורה שיש זבוב וכדומה בתוך האסלה בשירותים, האם מותר להוריד את המים בשבת, או שיש בעיה של הריגת בעל חי?
(יצויין שלפעמים זה יכול לגרום לאי נעימות, בפרט בבית של מישהו אחר שהולכים לשירותים ולא מורידים את המים בגלל שיש שם ג'וק ואסור בשבת).

תודה

תשובה:

לכאורה יש לצדד להקל, כיון שמדובר באיסור דרבנן ובדבר שאינו מתכוון ובפסיק רישא דלא ניחא ליה, וגדול כבוד הבריות.

השו”ע (סי’ יג סעי’ ג)כתב : “אם נודע לו בשבת כשהוא בכרמלית [שאינו אסור לטלטל בה אלא מדרבנן בעלמא] שהטלית שעליו פסול, לא יסירנו מעליו עד שיגיע לביתו, דגדול כבוד הבריות”.