גוי שקיבל מצוות ולא מל וטבל

שאלה:

שלום לרבנים
גוי שקיבל על עצמו מצוות מול בית דין, אך עדיין לא טבל- האם עדיין יוכל לנהוג כגוי ולא לקיים את המצוות שהרי לא נחשב יהודי? או שמא קבלת המצוות ועבירה עליהן מעכבת את הגיור העתידי?

תשובה:

כל זמן שלא מל וטבל הוא גוי ואינו חייב אלא בשבע מצוות שנצטוו בהן בני נח, יש בתי דין שמנים לאמן את המועמדים לגיור בשמירת מצוות כחלק מבחינת רצינותם, אבל הם לא חייבים במצוות אלו. באופן עקרוני אין כל חובה [ולדעת חלק מהפוסקים אף אסור] ללמד את המועמד את המצוות, רק אומרים לו שיש תרי"ג מצוות בתורה, ומודיעים לו כמה מהן קשות וקלות כדי שידע מה כרוך בכך ומה גודל העונש לחוטאים, כל זאת כבחינת רצינותו, אבל אינו צריך לקיים זאת לפני הגיור בפועל.