סחיטה בכיור בשבת

שאלה:

יש בעיה לפתוח ברז מים על כיור שבתוכו נייר או בד שנסחטים כתוצאה מזרם המים?

תשובה:

אין בעיה. הם לא נסחטים אלא נספגים, מה שמאליו גם נסחט כי נכנס מים אחרים, זו לא בעיה, ואלו דברים שאין הקפדה לסוחטם ולכן אין חשש שיעשה זאת. זה גם לא דרך נקיון אלא דרך ליכלוך ואין בזה חשש מלבן.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. הסיבה שזה ארע והגיע לכיור זה בגלל שזה היה מיועד לאשפה כגרף של רעי ונשאר בכיור.
    אין כאן בעיה של מוקצה בנגיעה של זרם המים ישירות על זה ואפילו טלטול מוקצה בפסיק רישיה אם הברז נפתח ישירות על זה ואז בוודאות זה מטלטל את זה?

  2. כתבתם למעלה בתשובה בדבר שנספג לא נסחט ואם הוא נסחט על מים אחרים , זו לא בעיה, ואלו דברים שאין הקפדה לסוחטם ולכן אין חשש שיעשה זאת. כלומר ההיתר זה מצד לא מתכווין כי אין כאן פסיק רישיה ובנוסף אין לחשוש שיבוא לידי סחיטה ממש.
    ובנוסף מה שכתבתם כבר שזה גם לא דרך נקיון אלא דרך ליכלוך ואין בזה חשש מלבן.

    הבנתי נכון?