משכורת, שימוש הכסף על פי ההלכה

שאלה:

שלום כבוד הרב ושבוע טוב

יש לי שאלה לגבי הכסף
שעובדים מקבלים משכורת
השאלה היא:
קיבלתי משכורת מה הכי נכון לעשות עם הכסף על פי ההלכה מה הכי כדאי לי לעשות עם הכסף (רווק,ללא ילדים גר עם ההורים)?

תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה,

בהלכה אין דבר מוגדר מה לעשות עם הכסף. אבל ראוי שתחסוך את הכסף לעתיד החיים שלך – להתחתן ולקנות בית.

וראה מה שכתב הרמב"ם הלכות דעות פרק ה הלכה יא

דרך בעלי דעה שיקבע לו אדם מלאכה המפרנסת אותו תחילה, ואחר כך יקנה בית דירה, ואחר כך ישא אשה, שנאמר מי האיש אשר נטע כרם ולא חללו, מי האיש אשר בנה בית חדש ולא חנכו, מי האיש אשר ארש אשה ולא לקחה.

בהצלחה.