כשרות מסעדות חלביות

שאלה:

שלום וברכה!
רציתי לשאול לגבי ההכשר של רבנות מהדרין ירושלים במסעדות חלביות.
מה הרב אומר על ההכשר הזה? האם הוא סומך עליו? וכן שמעתי מכמה אנשים שזה תלוי במסעדה, כלומר יש מסעדות חלביות שאפשר לסמוך על מהדרין ירושלים ויש שלא… אשמח לשמוע אם הרב מסכים עם הטענה הזאת….
תודה רבה ושבוע טוב!

תשובה:

אינני יכול להעיד באופן אישי, אני יכול לומר שאדם הנאמן עלי העיד בפני שהכשרות טובה וראויה. יצויין, שכפי ששמעתי, הם מאשרים גם מוצרים בהכשר חתם סופר ובית יוסף, כך שמי שאוכל שם, יבדוק בעצמו אם הוא רגיל לצרוך הכשרים אלו בדרך כלל.

מסתבר שאכן גם יש משקל למשגיח המקומי, מי הוא ומה הוא, יש טובים יותר ופחות, אבל זה נכון בכל גוף כשרות.