פרו ובו ומצות שבת

שאלה:

מבחינת הולדת ילדים האם יש דעה כשצריכים צריכה להגביל את הילודה או בן אדם צריך להביא גם עשרים וחמישה ילדים כל עוד שהם חושבים שהם יכולים בריאותית תודה

תשובה:

שלום וברכה

מעבר למצות פרו ורבו הכוללת לידת בן ובת, יש גם מצות שבת שבכללה יש להביא לקיום העולם ללא הגבלה מסויימת ומוגדרת. לכן, בכל סיטואציה בה בני הזוג נדרשים לשאלה זו מחמת קושי כל שהוא, עד כמה חיובם, יתייעצו עם רב, זה לא רק נושא של יכולות בריאותיות אלא גם נפשיות ועוד.

שבת שלום ורוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בפסוק נאמר לא תוהו בראה שבת יצרה, כלומר העולם נברא כדי ליישבו באנשים וכו', ולכן גם מי שקיים מצות פריה ורביה או אשה שאינה מצווה בכך, יש לה מצוה זו.
    לגבי זוג מבוגרים – נכון.