משכיר שלא תיקן ליקויים

שאלה:

הסיפור שלנו בקצרה
אנחנו מתגוררים בדירה שכורה מזה כ-9 שנים.
בשנים הראשונות היה לנו חוזה וצ'קים לפרעון. אבל היות והיינו שוכרים הגונים אז בשנים האחרונות אנחנו גרים בדירה בלי חוזה, ומידי חודש מעברים למשכיר את שכ"ד בהעברה בנקאית.
לפני כשנה, בערב אחד הודיע לנו המשכיר שמחר בבוקר מוסיפים ב-2 הקומות שמעלינו עוד חדרים, וגם המשכיר שלנו מצטרף לבניה אבל הוא לא סוגר את החדרים אלא רק עושה יציקה, לדבריו הוא לא יכול היה להתנגד לבניה
ולמרות שבונים הוא לא מפחית לנו בשכר הדירה.,
מאז שהתחילה הבניה אנחנו סובלים יום יום ושעה שעה
רטיבויות, עובש, רעש בלתי פוסק, הצפת כל הדירה במים, טיח בתקרה שנופל, בלוקים שנפלו אלינו לתוך הבית תוך סיכון חיינו, פועלים שמסתובבים לנו בחלונות, וכמובן ימי חופש שהיינו צריכים לקחת בגלל הבעיות. ורעש איום ונורא כל יום מ7 בבוקר (ולפעמים גם לפני) עד 6 בערב.
כמובן שהמשכיר שלנו לא טיפל בשום ליקוי, אבל את שכר הדירה הוא דרש מאיתנו לשלם כרגיל.
ואנחנו החלטנו לא לשלם לו על 2 חודשים. (3800 לודש) וב-2 חודשים אחרים קיזזנו לו 800 שקלים בשכ"ד.
כעת הודענו לו שאנחנו עוזבים את הדירה, והוא כמובן התעצבן ודרש שנפנה את הדירה עוד לפני ראש השנה כי הוא יכול להשכיר אותה במחיר טוב לחודש החגים,
וברוב חוצפתו גם דורש שנשלם את הקיזוזים ואת החודשיים שלא שילמנו.
אשמח לייעוץ מה לעשות בנידון.
הסיפור נכתב ממש בקצרה,
יש גם תמונות שמוכיחות שהמקום היה גם ממש לא ראוי למגורים

תשובה:

שלום וברכה,

יש ממש בטענתכם שנמנעתם מתשלום, אתם צריכים ללכת לדון בנושא בבית דין, ובית דין יפסוק האם וכמה אתם צריכים לשלם. תודיעו למשכיר שאתם לא מעוניינים לשלם אלא אחר פסיקה של בית דין.

בהצלחה.