לספר על תלמידות שאינן לבושות כראוי

שאלה:

אני מורה בסמינר, היום ראיתי 2 תלמידות שלומדות אצלנו והמראה החיצוני וההתנהגות שלהן לא תאמה את הרוח בכלל, האם מותר לי לספר על כך למנהלת כאשר יתכן ועל סמך עדותי הן תסולקנה? (הן כבר על הכוונת שלה זמן רב, זה לא יהיה חידוש בשבילה אלא רק מה שיכול להיות המכה בפטיש)
אציין שהמנהלת סומכת עלי שאעדכן אותה על דברים כאלה.
אשמח להתיחסות ההלכה בנידון

תשובה:

שלום וברכה

אם את לא יכולה לסמוך על המנהלת שצנהג באופן הראוי מבחינה חינוכית, והיא פשוט תזרוק אותן לרחוב, אין טעם לספר. כמובן, אם את סבורה שהן מקלקלות בנות אחרות וחובה להוציאן מבית הספר, תתייעצי בענין זה עם רב גדול ואם תקבלי את אישורו, את יכולה לפעול בנדון, אבל ככל שאת לא סבורה כך כפי שאני מבין מדברייך, אין מקום לסייע לנהוג באופן שאינו הולם ואינו נכון. זה דיני נפשות.

שבת שלום ובשורות טובות.