הפסקת אבלות מחמת החג

שאלה:

מתי להתגלח ולנסתפר אם אחי נפטר ב ד אלול
ומתי הילדים ימסתפרים.ועולים לגילוי מצבה

תשובה:

שלום וברכה

לגביך כל דיני האבלות מסתיימים בערב ראש השנה אחרי הצהריים, ואתה יכול להתגלח ולהסתפר.

לגבי ילדיו, כיון שהשיעור שלהם בתספורת אינו אבלות שלושים, אלא עד שיגערו בו חבריו, החג אינו מבטל מהם חיוב זה, ואין כל משמעות לחגים בהקשר לכך. שאר דיני אבלות השלושים, בטלים גם לגביהם, כמו הגבלות התספורת וקציצת הציפורניים.

העלייה לקבר בכל מקרה ביום השלושים, החג מבטל רק דיני אבלות, ולא את מה שנוגע לכבוד המת.

שבת שלום ובשורות טובות.