תביעה ייצוגית

שאלה:

האם מותר הלכתית לתבוע תביעה ייצוגית נגד רשת חנויות בגין הפרת חובות לפי חוק הגנת הצרכן?

תשובה:

שלום וברכה,

תביעה ייצוגית בסוגי תביעה שיש לה בסיס הלכתי, מותר לתבוע בערכאות, מאחר ובבית דין לא ניתן לתבוע תביעה ייצוגית.

כדי לתבוע תביעה ייצוגית בערכאות צריך שיהיה בסיס הלכתי לתביעה. ותביעה שאין לה בסיס הלכתי אסורה בערכאות.

אלא ששמעתי מהגאון הרב מנדל שפרן שליט"א שחברה שמתעללת באזרחים, מותר לתבוע בבית משפט גם אם אין בסיס הלכתי, כדי לתקן את המכשול ולא ימשיכו במעשיהם. הוסיף הרב ואמר "אם לא ניתבע את אותם חברות שמציקים לציבור, הם יידעו שלחרדים אפשר להציק ואסור לתבוע אותם".

בהצלחה.

מקורות:

ראה עוד כאן בעניין תביעה ייצוגית