לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ריכוך אבוקדו שביעית

שאלה:

שלום
רציתי לדעת האם מותר לשים אבוקדו הקדוש בקדושת שביעית שלא התרכך הקדוש בתנור לכמה דקות על מנת לרככו (האם זה נקרא אפייה או רק חימום)

תשובה:

אם על ידי זה הוא נעשה רך וראוי לאכילה כדרכו – הוא לא נאפה, רק מרככים ומוציאים ואוכלים חי כרגיל, אז ודאי אין כאן הפסד שביעית.

[אגב, מצויין עכשיו בשוק הרבה אבוקדו בוסר שאינן יכולים להתרכך ולהבשיל, וזו הטעייה של הצרכנים, כדאי לברר מאיפה קונים].