ספר איל משולש (של הגאון מווילנא)

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

למדתי שהגאון מווילנא כתב ספר בשם איל משולש, שמדבר (אם אני לא טועה) על חישובים מתמטיים, זוויות, משולשים וכל מיני דברים שקשורים לזה.

למה הגר"א כתב אותו הספר, שהוא כנראה ספר חול, בידיעה שזמנו היה יקר, והוא היה נזהר לא להפסיד אף רגע, במיוחד עבור הלימוד התורה?

תודה מראש.
שנה טובה, וכל טוב.

תשובה:

המטרה היא כיון שזה מסייע מאוד בלימוד סוגיות הלכתיות רבות, בדיני עירובין, קידוש החודש סוכה ועוד. כידוע הגר"א עשה זאת בשעה שנאלץ מחמת בריאות לשהות במקומות שאסור לדבר בהם ולהרהר בדברי תורה, כך שזה לא היה על חשבון לימוד.

יום טוב.