נתקע בי עם רכבו וטוען שעבר זמן מתביעת הנזק

שאלה:

חבר שואל;

אדם נתקע ברכב שלי מאחור כשעמד בחניה בשעה 16.00 אחה"צ, למחרת בבוקר ראיתי פתק על הרכב התנצלות ושאם יש נזק אפשר ליצור קשר וכו, באותו יום לא היה לי זמן לטפל בזה, למחרת נקיתי את המקום עם מגבונים וראיתי שאכן יש נזק וירידת ערך, יצרתי עמו קשר והוא כמובן מודה שהוא נתקע ברכבי באשמתו אך טוען שכיון שפניתי אליו רק אחרי 24 שעות ויותר, אז אולי אותו נזק לא נגרם ממנו אלא ממישהו אחר אחריו (כלומר בתוך ה24 שעות עד שיצרתי עמי קשר), כי הוא בשעת מעשה לא ראה נזק (ומה שהשאיר פתק כי חושש אולי פגע באגזוז מאחור, אבל בטומבון לא ראה כלום). ואני ברי לי שנזדקק בא ממנו, מדובר על טומבון חדש לגמרי שהוחלף לפני חודשים ספורים ועלה לי הון רב. יש לציין שלרכב שלו נגרם נזק בקידמת הרכב של אלפי שקלים…
ואני מוסיף לטעון לו ש24 שעות וקצת זה זמן סביר בשביל להתקשר ולא יצרתי קשר בתוך זמן זה לרוב עיסוקי…

יישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

המזיק שנתקע והזיק לא יכול להיפטר בטענה אולי אח"כ אדם נוסף נתקע והוא הזיק, ולכן אם רואים שנעשה נזק בזמן האחרון והוא מודה שנתקע ברכב חייב לשלם על הנזק.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר נתקע ועשה נזק לא יכול להיפטר שמא אחר נתקע אח"כ והזיק והרי זה כטענה כאיני יודע אם פרעתיך שכל שיש ודאי חיוב לא יכול להיפטר בטענה אולי נפטרתי מחיובי.