נשים נשואות ופרוזבול

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול אם גם נשים נשואות צריכות לעשות פרוזבול, או שמספיק שהבעל עושה, מכיוון שעל פי ההלכה רכוש וממון האישה נחשב של בעלה, לא?

תשובה:

שלום וברכה,

יש הרבה אפשרויות שלאשה יש כסף פרטי שלה, כגון כסף שהכניסה לפני הנישואין, או שקיבלה ירושה או מתנה, או שעובדת ומכניס יותר ממה שצריכה להכניס. או שיש לה חשבון בנק על שמה. ולכן אם לאשה יש כסף בהלוואה או מופקד בבנק, היא צריכה לערוך היתר עסקה. ויכולה האשה לשלוח את בעלה שיערוך עבורה פרוזבול.

בחשבון בנק משותף בין הבעל לאשה דינם כשותפים בכספים ואם הבעל עושה מועיל גם עבור האשה.

בהצלחה.