כפייתיות בקיום מצוות – קריאת שמע מחשבת עבודה זרה

שאלה:

מה מעמד מחשבות כפייתיות בהלכה ונערווין וכו' שאר בלבולים מטרידים כגון בלבולי אמונה, וכגון מי שמכוון בק"ש בכל כמה פסוקים לשם מצווה, וכן שאר דוגמאות שרבו מספור.

תשובה:

שלום וברכה

ברור שמחשבה כפייתית אין לה כל משמעות, ואפילו היא שחבת עבודה זרה או כל דבר אחר, זה כלום בלי שום ספק ולא צריך להתייחס. בנוגע לאיך מטפלים בענין, ובאיזו צורה אוכל לקרוא קריאת שמע בלי שאצא מדעתי ויקח לי שעה שלמה וכדומה, כדאי להתייעץ פרטני עם הרב שלך. אני בדרך כלל אומר לאנשים הסובלים מocd לקרוא פעם אחת וזהו, ולא משנה מה היה באמצע, לא המחשבות ולא הכוונה ולא ההגייה, קוראים פעם אחת במתינות וגמרנו לא משנה מה היה גם אם בטוח לא היה טוב.