החזר חוב כאילו זוהי תרומה

שאלה:

למדתי בכולל , ראש הכולל ראש הכולל העביר לי צק על סכום מסוים{לא גדול} על מנת שאני יחזיר לו .עברו כמה חודשים ועוד לא העברתי לו את הכסף הוא בינתיים שכח מהכסף .
עכשיו הוא לוחץ עלי לחתום לו הוראת קבע גדולה
השאלה האם אני יכול לחתום לו הוראת קבע ולהתכוון שאני בעצם מחזיר את הכסף שאני צריך לתת לו ?

תשובה:

שלום וברכה,

מצד איסור גזל אין בכך משום שמותר לך לסרב מתרומה ולהחזיר חוב. אולם יש בדבר משום גנבת דעת שאתה מראה כאילו אתה תורם לו ובאמת שאתה לא תורם אלא פורע את חובך. ואם הוא לוחץ עליך בצורה חזקה ואין לך אפשרות להיפטר, מותר לך לתת לו את החוב כאילו אתה תורם לו לכולל, כיון שהוא הפסיד על עצמו שלוחץ ומחייב אותך.

בהצלחה.מקורות: