תלונה במשטרה

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים, בן הזוג של גרושתי דיבר אלי בצורה מאיימת במילים כגון "תאחר עוד פעם אחת צפה לתוצאות וכו'" איני מכיר אותו בצורה כזו שאני יודע למה הוא מתכוון האם לאלימות או לאיזה טריק נוסף דרך הגרושה. על פניו נראה לפי הדברים שהוא אומר שזה עשוי להוות סיבה מוצדקת להגשת תלונה האם מותר לי להגיש תלונה במשטרה על איומים, מבחינתי הייתי עושה את זה עכשיו פשוט איני רוצה לצאת מוסר לפי ההלכה

תשובה:

שלום וברכה,

לא נשמע לי שיש כאן עילה לתלונה במשטרה, אולי הוא התכוון שיוטל עליך תביעה משפטית אם תאחר.

בעיקרון אם היה מדובר באיום ממשי מסוכן, הרי זה תביעה פלילית, ומותר להגיש תלונה למשטרה על התנהגות פלילית, כיון שלבית דין רבני אין כוח לעסוק בתביעות פליליות.

בהצלחה.