שאלות כלליות בנושא חופה וקידושין

שאלה:

שלום רב
1. האם יש בעיה לשיר בין הברכות בחופה? האם זה מעכב?
2. האם יש חובה לחתן/ כלה להיות עם מלווים ביום החתונה/ שבעת ימי המשתה? במידה וכן- האם הם צריכים להיות איתם כל הזמן?
3. האם יש חובה לעשות שבע ברכות בכל יום משבעת ימי המשתה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הציבור יכול לשיר אבל החתן והכלה ישתקו וימתינו לברכות.

אכן נהגו ללכת עם שומר, הן משום שיש חשש ממזיקים הן משום שחתן דומה למלך ומלך הולך עם מלווים.

אין חובה לעשות כל יום שבע ברכות.

מזל טוב.

הצטרף לדיון

9 תגובות

  1. לא עושים מלאכה, כלומר לא הולכים לעבודה, רק שמחים יחד. כתב הרמב"ם פ"י מהלכות אישות הלכה יב: "הנושא בתולה תיקנו חכמים שיהא שמח עמה שבעת ימים, אינו עוסק במלאכתו, ולא נושא ונותן בשוק, אלא אוכל ושותה ושמח", וכך ם בשו"ע (אבהע"ז סי' סד סעי' א). וראה עוד בדברי הרמב"ם (פי"א מהלכות אבל הלכה ז' שכתב ששבעת ימי המשתה הן "כרגל" ראה במנחת פתים על השו"ע שם שכתב שהם בימי חול המועד.

  2. תודה. ב-"מלאכה" הכוונה כמו בחוה"מ? או שמותר לסרוג/ לכתוב למשל?

    ולגבי "מו"מ בשוק"- אם למשל נגמר החלב, מותר לקפוץ לקנות, או שצריך לבקש שיביאו לנו?