לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מפת שולחן לראש השנה מטליתות ישנות

שאלה:

יש לנו כמה טליתות גדולות, משומשות מאוד,
ואנחנו רוצים להכין מכולם, מפת שולחן לכבוד ראש השנה.

מותר לעדות המזרח?

תשובה:

טלית שבלתה מותר להשתמש בה תשמיש של חול אם הוא לא תשמיש מגונה, מפה שמתלכלכת זה לכאורה תשמיש מגונה, אם יש על זה ניילון יתכן שזה מותר.

אמנם כעת שלח לנו אחד מהמעיינים באתר מתשובת התשובה מאהבה שסבר שבטלית שהיתה מיוחדת למצוה אסור, יובא במקורות.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות ציצית סימן כא סעיף ב

טליתות של מצוה שבלו, אדם בודל עצמו מהם ואינו מותר לקנח עצמו בהם ולא לייחד אותם לתשמיש המגונה, אלא זורקן והם כלים.

שו"ת תשובה מאהבה חלק א סימן מט
ב"ה למיודעי ומכירי ברוך ע"ד אשר הסכים עמו האי צורבא מרבנן דמותר לעשות מפה על שלחן הדיוט מטלית מצוה של משי לענ"ד לא יפה הורה וכן לא יעשה דהא כבר כתב הט"ז בא"ח סק"ג דלא הקילו אלא בבגד של ארבע כנפות שעשו למלבוש ולא בטליתות של מצוה שמיוחדות לדבר קדושה ואמרו ז"ל בגדים שבישלו בהן קדרה לרבו כו' ויעיין בס' פרי מגדי' ולא דמי למ"ש המג"א סימן מ"ב ס"ק וי"ו והאריכות בזה ללא צורך ולא ראיתי מעולם שעשו מטלית של מצוה מלבוש חול ובזה לא ראינו הוי ראי' כמבואר בש"ך ח"מ סימן ל"ז ס"ק ל"ח אוהבו וידידו הטרוד. ה"ק אלעזר פלעקלס.