כתם על נייר קינוח / בגד צבעוני

שאלה:

שלום, ראיתי כתם בין חום לאדום על בגד צבעוני וגם על ניר טואלט לבן כמה ניגובים של כתמים. איני נוטלת גלולות או אמצעי מניעה ועד לא אמור להגיע לי ווסת בכלל. רק לפני שבוע טבלתי. מה הדין שלי?

תשובה:

מה שראית על בגד צבעוני אנו אוסר, לגבי הקינוח, אם זה גדול כגריס [19 מ"מ קוטר] וזה אכן נוטה לאדום, יש לאסור, בכל מקרה של ספק יש להראות לרב. [ויש נוהגים להקל בקינוח שנחשב אינו מקבל טומאה וכל אחד יעשה כהוראות רבותיו]. אמצעי מניעה וכדומה יוצרים שיבושים במחזור לעיתים, וזה בהחלט יתכן.

יום טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כתבתי שאינני נוטלת גלולות. כלומר לא.
    וממש מוזר לי, כי אני רק אחרי 20 יום מהווסת הקודם ומופיעים כתמים.. אני כבר יומיים עם כתמים שצבעם חום כהה וניגובים בצבע הזה. מה זה אומר לגבי הטהרה?