יחסי עובד מעסיק

שאלה:

במשרד בו אני עובדת כמנהלת חשבונות התחילו להעסיק לאחרונה עוד עובדים, והמעסיק רוצה לדעת מהם החובות שלו כלפי העובדים. כלומר, האם עליו לתת את כל מה שהחוק דורש כמו: הבראה, חופשה, דמי חגים,שעות לבדיקות בהריון וכו וכו (המעסיק והעובדים רוצים לדעת מה דעת תורה)

תשובה:

שלום וברכה,

המשנה (ב"מ דף פג, א) "השוכר את הפועלים ואמר להם להשכים ולהעריב מקום שנהגו שלא להשכים ושלא להעריב אינו רשאי לכופן מקום שנהגו לזון יזון לספק במתיקה יספק הכל כמנהג המדינה". המשנה מלמדת אתנו כלל חושב שבשכירות פועלים מנהג המדינה קובע את תנאי השכירות, ולכן לפי הלכה כל התנאים הסוציאליים שנהוג לתת לעובד הם מחויבים מצד ההלכה. מעסיק שרוצה להיפטר מהטבות לעובד חייב להתנות זאת מראש לפני קבלת העובד לעבודה, אבל בשכירות רגילה כל החוקים שנהוגים לתת לעובד מחויבים לפי הלכה.

בהצלחה.