הכנות בחוה"מ לחתונה לאחר החג

שאלה:

שלום רב,
האם מותר לעשות הכנות לחתונה בתוך חוה"מ? (חתונה יום אחרי אסרו-חג) . האם יש דברים שלא נכנסים תחת "דבר האבד"? מה מותר ומה אסור?
(למשל תיקונים בשמלה, קניות, נקיונות בדירה).

תודה רבה ויישר כח

תשובה:

מלאכות ממש ודאי אסור, ואדרבה, מכך שאת שואלת עכשיו, זה נראה בכלל הדין שמיש דוחה מלאכתו למועד כיון שאז בעצם יהיה לו יותר זמן, החמירו בדינו עוד יותר, וזה לא נחשב דבר האבד. אני מציע גם את סידור הבית לא לעשות בחול המועד.

הכנות נעימות.