האם היא יהודיה או ערביה?

שאלה:

אני מכיר מישהי שנולדה לאמא יהודיה ואבא ערבי מוסלמי, האמא התאסלמה אחרי הלידה והמישהי הזאת נמסרה לאימוץ לזוג יהודים (כשהייתה תינוקת).

המישהי הזאת גדלה להיות מאוד ימנית וציונית ונלחמת למען המדינה ולמען היהודים. האם היא נחשבת יהודיה או ערביה? כי לפי הערבים זה לפי האבא.

ולפי מה שהבנתי ממנה היא ממש לא יכולה לשאת את העובדה שאבא שלה ערבי מוסלמי ושאמא שלה התאסלמה, היא לא בקשר איתם בכלל.

תשובה:

שלום וברכה

היא יהודיה גמורה, אין כזה דבר "לפי הערבים", הקובע הוא רק התורה ובורא עולם… והתורה קובעת שקביעת יהדות היא על פי האמא.