אלוקיי נשמה וברכות התורה לנעור בלילה

שאלה:

אדם שלא ישן בתחילת הלילה, התפלל ערבית לפני/אחר חצות ולא הלך לישון עד אחר עלות השחר. מה יעשה בבוקר לעניין ברכת אלוקיי נשמה וברכות התורה?
האם יצא ידי חובתן בברכת מחיה המתים בעמידה של ערבית ובברכות ק"ש של ערבית, בהתאמה?
תודה.

תשובה:

לא, הברכות אלוקי נשמה ומעביר שינה עליו לשמוע מאדם אחר. לגבי ברכות התורה זה תלוי אם ישן צהריים שלפני כן…

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. *זהו דין לבני ספרד? שכחתי לציין בשאלה. לשמוע מאדם אחר זה בד"כ מצוי אצל בני אשכנז ופחות אצל הספרדים.
    *האם יש הבדל בדין אם התפלל ערבית לפני חצות או אחרי?
    *אם לא ישן בצהרים לפני?

    תודה.