לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אבל ניגש לפני העמוד בסליחות

שאלה:

ערב טוב,
אבי ז"ל נפטר לפני חודשיים. כשאני יכול אני עובר לפני התיבה חזן.
האם בסליחות נהוג שהאבל מתפלל לפני התיבה או שעדיף שמישהו אחר או שלא משנה?
כמו"כ האם את הסליחות אפשר להגיד עם תפילין או שחייבים להגיד בלי ולהחליף בינם לבין התפילה.

תשובה:

לא נהוג דוקא לגשת לפני העמוד בסליחות, מה שכן יש דיון, כאשר האבל לא ניגש לסליחות, האם אותו שניגש זכאי להתפלל גם שחרית, ראה רמ"א סי' תקפה שהוא קודם לאבל כיון שהמתחיל במצוה אומרים לו גמור.