מברשת שיער שנשברה

שאלה:

יש אצלנו בסלון כורסא שאנחנו תמיד שמים עליה את הבגדים שיוצאים אחרי הכביסה התיישבתי לתומי על הבגדים ופתאום שמעתי "קליק", המברשת של אחותי הייתה מתחת כל הערימה והידית של המברשת התנתקה ונשברה.
האם אני צריכה לשלם לה?

תשובה:

שלום וברכה,

כיון שהמברשת לא אמורה להיות על הספא ואת ישבת עליה שלא בכוונה, אין חובת תשלומים.

בהצלחה.

מקורות:

אדם שהזיק בדרך הילוכו והזיק דבר שלא אמור להיות באותו מקום – פטור. כמבואר בשו"ע סימן תיב שאם נתקל בדרך הילוך בחבית ושבר את החבית – פטור משום שאין דרכן של בני אדם להתבונן בדרכים.