החזר כסף שנלקח מגנב שנתפס

שאלה:

שלום וברכה, תפסתי את הגנב שפרץ לי לקטנוע וגרם לי נזק תו"כ הגנבה. דרשתי ממנו שישלם על הנזק שנגרם ולקחתי ממנו סכום כולל של 1500 ₪. יצא שבסופו של דבר השתמשתי רק בכ-1000 שקלים לתיקון. האם יש עליי חובה להחזיר לגנב את ההפרש?

תשובה:

שלום וברכה,

בתשלומי נזיקים לא משנה כמה השתמשת, אלא כמה הוא הזיק. אם הגנב הזיק אותך בנזק של 1,500 אתה זכאי בכל התשלום לעצמך גם אם אתה לא משתמש בכסף לתיקון הנזק. אם הגנב הזיק בשווי של 1,000 ש"ח, וסיימת לתקן את כל הנזק שעשה לך, עליך להחזיר לו את ההפרש.

בהצלחה.