צמות אתיופיות לנערה

שאלה:

שלום,
האם מותר מבחינת צניעות לבחורה לעשות צמות "אתיופיות" שמתחילות מהקרקפת עד לסוף השיער
ואחרי זה לאסוף בגומייה את השיער
או שזה מנקר עיניים וגובל בחוסר צניעות

והאם מותר לבחורה לשבת באוטובוס כשמלפניה ומאחריה יושבים גברים?
תודה רבה ויום טוב

תשובה:

שלום וברכה

1. נראה לי שזה גס ופרוע ולא מתאים לבת ישראל. בנות העדה האתיופית לפעמים נאלצות לכך בגלל אופי שערן המקורזל, אבל נערה שאינה נזקקת לכך לא תעשה כך.

2. מותר, אף כי הנהגה מאוד נאה מה שיש מקומות שיש אוטובוס מהדרין שהגברים בצד אחד ונשים בצד שני.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. קשה לומר שזה גס ופרוע, הרי היא אוספת את שערה, וזו צורת הקליעה שנהגה בזמן חז"ל כדמוכח מדברי הראשונים, וכן בזמן אמותינו (בחפירות ארכיאולוגיות מצאו פאה נכרית מזמן מתן תורה, שעשויה כולה קליעות כאלה).

    אבל יש לאסור מפני שהיא תסרוקת חריגה ורוב הבנות לא הולכות כך.