כיסוי ראש לרווקה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
שמעתי רב שאומר שרווקה שהיה לה חבר בעבר לפני שחזרה בתשובה חייבת בכיסוי ראש על פי ההלכה.
האם נכון הדבר ?

תשובה:

שלום רב,

לא. זה לא נכון. רווקה אינה חייבת בכיסוי ראש גם אם היא אינה בתולה. כךהוא המנהג היום, ראה במשנה ברורה סי' עה ס"ק י'.

מקורות:

משנה ברורה סימן עה ס"ק י: (י) שדרכה לכסותו – ואפילו אם אין דרכה לכסותו רק בשוק ולא בבית ובחצר מ"מ בכלל ערוה היא לכו"ע אפילו בבית ואסור שם לקרות נגדה אם נתגלה קצת מהן. ודע עוד דאפילו אם דרך אשה זו וחברותיה באותו מקום לילך בגילוי הראש בשוק כדרך הפרוצות אסור וכמו לענין גילוי שוקה דאסור בכל גווני וכנ"ל בסק"ב כיון שצריכות לכסות השערות מצד הדין [ויש בזה איסור תורה מדכתיב ופרע את ראש האשה מכלל שהיא מכוסה] וגם כל בנות ישראל המחזיקות בדת משה נזהרות מזה מימות אבותינו מעולם ועד עתה בכלל ערוה היא ואסור לקרות כנגדן ולא בא למעט רק בתולות שמותרות לילך בראש פרוע או כגון שער היוצא מחוץ לצמתן שזה תלוי במנהג המקומות שאם מנהג בנות ישראל בזה המקום ליזהר שלא לצאת אפילו מעט מן המעט חוץ לקישוריה ממילא בכלל ערוה היא ואסור לקרות כנגדן וא"ל מותר דכיון שרגילין בהן ליכא הרהורא וכדלקמיה:

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. צריך לציין עבור השואל שאמנם נחלקו האחרונים אם רווקה בעולה צריכה לכסות ראשה וכאשר הביא הפתחי תשובה אבן העזר (סימן כא סק"ב). ע"ש. והמשנה ברורה (סימן עה ס"ק יא) כתב, שבתולות שנבעלו צריכין לכסות הראש אלא שאין יכולין לכופה. אבל ראה בספר בינה ודעת (פרק כג הערה נו) שהביא בשם הגר"נ קרליץ שליט"א שמצדד להקל בבעלת תשובה. ע"ש. ולמעשה המנהג להקל בזה, ואין לבייש את בנות ישראל. וע"ע בספר אשרי האיש חלק אבן העזר חלק ב' (פרק יג סעיף מו).