הנקה ביום כיפור

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי להתעייץ לגבי הנקה ביום כיפור. התינוק שלי בן 5 חודשים ויונק בלבד. ימי כיפור קשים לי במיוחד נפשית ופיזית וגם כעת עם אחרי הלידה שסובלת מקצת דיכאון.
מה ניתן לעשות אם מניקים בכיפור? הרי ביום יום חייבת לשתות הרבה מים בשביל שיהיה חלב וכדי לא להתייבש. אז מה ניתן לעשות בצום יום כיפור?
אשמח להתייחסותך תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מה שצריך זה לשאוב בימים לפני יום כיפור כמה מנות של חלב אם וביום כיפור להניק רק בלילה, ביום לתת לו מהמנות השאובות.

צריך לדעת שבשונה משאר תעניות ביום כיפור רק פיקוח נפש דוחה את חיוב התענית, אם זה לא פיקוח נפש, יש כאן איסור כרת, חלילה לנו להקל ראש בדבר.

בעזרת ה' יהיה בסדר ותצומי קל ותרגישי טוב.

רק שמחה ונעימות ורפואה שלמה.

[בדיכאון יש לטפל ולא להשלים עם המצב, בשורות טובות]