תיקון בדירה שכורה

שאלה:

שלום, אני שוכר בית, ויש לי בעל דירה קשה, שלא אוהב לתקן דברים, רק אחרי ויכוחים גדולים וזמן והתשה וכו, אפילו שיודע שזה מוטל עליו. כעת יש לי ברז במטבח שהתקלקל עקב בלאי של שנים, ומלא חלודה. איני רוצה להיכנס איתו בדין ודברים. האם מותר לי לקנות ברז סטנדרטי ולהוריד לו מדמי השכירות, בלי שידע? (חשבון החשמל והמים משולמים יחד עם שכ"ד כך שלא יבחין).

תשובה:

שלום וברכה,

אם אכן מדובר בברז שהתקלקל מבלאי ולא משימוש חריג, והמשכיר נמנע מחיובו, מותר לך להחליף את הברז על חשבון המשכיר ולהבליע את זה בתוך החשבון שלו מבלי שידע מכך. אך כאמור דווקא אם ברור שכך הם הדברים.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן ד שאדם יכול לעשות דין לעצמו כאשר החיוב הוא ברור.