לתרומות לחץ כאן

צליית כבד עוף בתנור אפייה

שאלה:

שלום
האם אפשר לצלות כבד עוף בתנור על רשת (יש לדם לאן לטפטף) או שחייבים באש גלויה?
תודה

תשובה:

שלום רב

אם רוצים לצלות כבד בתנור, חובה להשאיר את הדלת פתוחה [אחרת האדים אוסרים את הכבד עצמו, לא רק את התנור], יש לחמם את התנור היטב לפני הכנסת הכבד ולא שיתחמם איתו יחד, הכבד מונח כמובן על רשת מיוחדת שלא משתמשים בה לדברים אחרים, תבנית חד פעמית לקליטת הדם מתחת, לאחר מכן יש לנקותו היטב ולהסיקו על חומו המירבי חצי שעה.

מקורות::

ראה שו"ת אגרות משה יו"ד סי' קסא, שבטל הלוי ח"ו סי' קז, חלקת יעקב ח"ב סי' קמא ועוד.

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל